Pestrá jeseň v ArtKine Metro.

26.10.2013 Trenčín

Artkino Metro po tohtoročnej digitalizácii obohacuje svoju programovu ponuku. Okrem najväčšej filmovej prehliadky na Slovensku s názvom Projekt 100 a festivalu Jeden svet sa diváci v novej programovej štruktúre môžu tešiť aj na špeciálne projekcie pre seniorov, vzdelávací cyklus pre mládež, špeciálne projekcie pre mamičky s deťmi či ďalšie tematické filmové cykly.

Jeseň v ArtKine začína už tradične prehliadkou Projekt 100. Devätnásty ročník najvačšej slovenskej prehliadky s podtitulom veľké filmy na veľkom plátne, potrvá netradične až do januára 2014, kedy v špeciálnej premiére uvedie dlho očakávaný film Lars von Triera Nymfomanka. ArtKino uvedie všetkých 13 filmov zaradených do tohtoročnej prehliadky prezentujúcej pestru paletu svetových i slovenských filmov,ktorá ponúka svetové filmové klasiky i najnovšie filmové trendy.
Okrem už tradičných podujatí pribudli v novej programovej štruktúre aj nové filmové cykly so špeciálnym diváckym zameraním pre rôzne vekové skupiny.
V septembri už odštartovali prvé dva filmové cykly. Prvý s názvom SENIOR BIO je určený predovšetkým seniorom. Najstarším návštevníkom Artkina každý druhý štvrtok v popoludňajších hodinách ponúkne špeciálne vybraté filmy za zvýhodnené vstupné.
Druhý cyklus s názvom POPCORN NIGT bude mapovať najvačšie filmové hity, ktoré budú často dramaturgickým protipólom zavedenej klubovej producii.
Koncom septembra začína aj vzdelávací cyklus z dejín filmu s názvom „Príbeh filmu:Odysea“ .
Dokument Marka Cousinsa, ktorý v pätnástich dieloch dokumentuje kompletnú filmovú históriu sa stal vo Veľkej Británii filmovou udalosťou roka. Na slovensku bude obohatený aj o lektorské úvody Martina Ciela.
V októbri pridu na rad aj ďalšie pravidelné špeciálne projekcie. Prvú z nich ArtKino pripravuje v spolupráci s futbalovým klubom AS Trenčín. Témou bude futbal na filmovom plátne a na projekii sa vždy zúčastní aj niektorý z hráčov či funkcionárov futbalového klubu, ktorý po filme bude diskutovať s divákmi nielen o aktuálnom filme.
Ďalší filmový cyklus špeciálnych projekcii bude ako jedniný určený výlučne mamičkám na materskej dovolenke a na slovensku bude mať svoju premiéru.
„Už nemusíte hladať babysittig ak chcete isť do kina!“ – tak by mohol znieť základný slogan tohto projektu. Najnovšie filmy si mamičky budú môcť pozriet spoločne so svojimi malými deťmi na špeciálnych dopoludňajších projekciach so zníženou hladinou zvuku a čiastočným osvetlením. Kočar s dieťaťom možu mamičky odparkovať priamo v sále, počíta sa aj s kŕmením a prebalovaním pre ktoré bude vyčlenená špeciálna miestnosť. Vzhľadom k tomu, že aj ostatní diváci prídu so svojimi ratolesťami, mamičky nemusia mať obavu ak ich dieťa začne počas filmu plakať alebo rozprávať. Projekt počíta so vzájomnou toleranciou a solidaritou medzi mamičkami.
Okrem noviniek sa navštevníci Metra môžu tešiť aj na pravidelné nedeľné detské predstavenia, filmový klub mladých (ktorý zmenil svoj názov na Teenage) so zameraním na japonské anime a študentské filmy či festivaly Jeden svet a Alternatívne Vianoce, ktoré sa uskutočnia v novembri a decembri tohto roku.
 

Vyberte región